Как да приготвим кафе у дома?

Как да приготвим кафе у дома?

Има много начини за приготвяне на кафе, ето и най-популярните:
Еспресо машина
Домашните еспресо машини са изключително лесни за употреба, но въпреки това са сложна техника, която за съжаление трудно  може да се сравни с професионалната. Затова често се учудвате, че домашната ви машина не прави кафе, като това, приготвено от професионална.

И въпреки всичко, ако сте любител на еспресото, ние Ви предлагаме еспресо смеси, които са специално пригодени за употреба в еспресо машини – домашни и професионални. 
 
Машина за филтър кафе
Принципът на шварц машините е следният: имаме воден резервоар, бърз нагревател, филтър и каничка. Кафето трябва да е едро смляно. Ако искате по-силен екстракт, сложете 3 чаени лъжички на 1 чаша вода.
За да вкусите истинския аромат на кафето – препоръчваме филтър кафе. Ако имате наистина добро кафе ще останете учудени, колко ароматно може да бъде то.
Освен машина за шварц, има много различни видове уреди за филтриране на кафе: аеропресаХемекс, Харио V60 и др.
Френска преса
Ето един по-модерен начин за пиене на кафе, който същевременно се доближава на максимум до дегустаторските способи. В 350 ml вода се слагат 20 гр. кафе. Смляното на едро кафе се залива с гореща вода около 92°C, течността се разбърква с дървена бъркалка и се оставя 4-6 минути. След това пресата бавно се натиска надолу, а кафето излиза под налягане нагоре.
 
Турско кафе
Доста разпространен метод за пиене на кафе из нашите географски ширини.
За по-гъсто и сладко кафе на 1 средно голяма кафена чашка сипвате пълна с връх лъжичка кафе и 2 средно пълни лъжички захар.
Кафето варите на по-слаб огън. Заврялото кафе отдръпвате за един момент да се успокои, след което го слагате отново да заври, като повтаряте действието 2-3 пъти.
За турско кафе препоръчваме горещо кафе от региона на Колумбия. Кафето става гъсто, с приятен аромат и вкус, а каймакът му остава докато не го изпиете до дъно.
 
Кафеварка "Мока"
Един от най-разпространените у нас начини за домашно приготвяне на кафе е с кафеварка. Кафеварката се състои от три части: долна, чието дъно се загрява и в която се налива водата, метален филтър, в който се сипва средно смляно кафе, и най-отгоре – съд, в който се събира готовото кафе. Горещата пара извлича всички аромати, масла и вкусове.
В кафеварка "Мока" можете да сварите което и да е еднотипно кафе и така ще усетите напълно неговите уникални вкусови качества.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Свързани статии

Любители на кафето
Великобритания:Историята на разпространение на кафето във Великобритания се отличава много от това, което се е случвало в страните от Континентална Европа.Първо, епохата, през която са се популяризирали „къщите на кафето” тук е била много кратка. Второ, бързо се вкоренила традицията за пиене на кафе в домашна обстановка. Изхождайки от свидетелствата, голяма част от англичаните считали процеса на приготвяне за твърде сложен. Много по-просто и приятно било да си приготвят чай.Въпреки това Великобр..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..
Гръцко кафе
Здравейте, няколко пъти съм поръчвал от Вас и съм много доволен. Радвам се, че има такива хора като Вас, които обичат нещо и се стремят да предлагат истински и качествени продукти. Бихте ли ми изяснили каква е рализката на Гръцкото кафе (Елинико) и останалите. Например Greek coffee Loumidis се продава ужасно скъпо в ebay, а се произвежда от огромна компания. Казвали са ми, че е изпечено много малко и иначе се прави като турското. Може ли да ми предложите нещо подобно? С уважение Е. Дим..
Кофеинът във вашата напитка
След неколкократни спорове с други любители на кафето си позволявам да Ви задам въпрос:  Кой вид кафе е най-силно (с най-голяма концентрация на кофеин) - късото,нормалното или дългото? Благодаря предварително!Поздрави,Любомир Димитров Има няколко начина да изчислите количеството на кофеин във вашата напитка или във вече изпеченото конкретно кафе (а също и в неизпеченото). Количеството кофеин зависи от няколко фактора. Ето и някои от тях: Колко кофеин съдържа конкретният вид и..
Тиймбилдинг на Mondelez
Ние от DABOV Specialty Coffee винаги сме ценяли мнението и оценката от нашите клиенти и сме благодарни за всеки положителен отзив. Признателни сме за милия e-mail на нашите приятели от Mondelez, чийто тиймбилдинг организирахме.Много ви благодаря за представянето на баристите.Събитието беше супер!Велик Шутналов, маркетинг специалист, Mondelez..

Коментари към "Как да приготвим кафе у дома?"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..