Take a Cake bakery

Take a Cake bakery

Ако се чудиш кое е това място, от където сладкият аромат се рее из градските улички, а малки и големи се лепят по витрините с искрящ поглед, значи си попаднал на някоя от пекарните на Take a Cake.
Едната се намира на ул. Г. Бенковски, в непосредствена близост до руската църква, другата ще я откриеш до БНТ на ул. Тулово 1. А когато влезеш там, просто започваш да се усмихваш като малко дете, на което дават бонбон, ей така, без повод. Така да се каже, естествен активизатор на хормона на щастието…
Не се заблуждавай, в Тейк а Кейк няма да намериш баклавички, тулумбички и прочие (нищо против тулумбичките разбира се), но този чар и магия, която приготвят там ще завладее дори най-скептичния и намръщен поглед.
В менюто им ще откриеш една много ясна и стегната концепция, за това, което предлагат и ще  можеш да избираш измежду над 20-те сладки и солени кексчета, а ако се затрудниш в избора си, персоналът зад бара с радост ще ти обясни всичко от костилката на вишната до шоколадовата глазура. Всичко се приготвя на място. От замесването на тестото до печенето. Затова когато и да отидеш там, винаги ще намериш прясно изпечени вкусотийки.
Освен страхотния аромат на прясно изпечени и приготвени на място сладки деликатеси, там ще откриеш и прясно изпечено кафе от DABOV Specialty Coffee. Сладкият бленд - Coffee Relligion ще украси допълнително въображението ти, докато се наслаждаваш на кексче или мъфин.
Кафето или кексчето, кексчето или кафето, няма значение от кое ще започнеш първо, важното е, че краят е винаги като в приказките – щастлив.
Малките пекарни на Take a Cake са от тези места, които си заслужава да посетиш поне веднъж, дори само ей така, за да усетиш магията или да й се отдадеш дотолкова, че да се превърнеш в един къп кейк уизърд.
Дали ще започнеш или ще приключиш деня си с тях, то със сигурност ще са повод за поне още една усмивка в деня ти.  Желаем ти приятно изживяване в света на кексчетата и Тейк а Кейк. 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година от химика Питър Шлумбом с цел подобряване на филтърния тип и..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Grape Central
Малко са местата в София, където ще откриете хармония и уют плюс удоволствието да се насладите на невероятна храна и изключителна селекция от вина под един покрив. Grape Central се класира в топ 10 на тези места. Няма как мястото да не ви остави впечатление и да не се върнете отново поне още веднъж, за да се убедите, че не бълнувате...  Зад този невероятен проект стоят трима души, кой от кой по-добър в собствената си среда и допълвайки се взаимно, изграждат тази невероятна концепция, л..
Пекарна "ФУРНА Квартална"
Из тесните улички на столичния квартал Лозенец, на ул. „Яворец“ № 6, ароматът на прясно изпечен хляб ни напомня за едно изминало време, когато хлябът беше хляб, баничката беше със сирене, а ябълковият щрудел се разтапяше в устата...Свят, в който бабините рецепти доминират, а всеки един хляб или десерт излязъл от фурната е невероятно вкусен. Във ФУРНА Квартална ще намериш всичко споменато по-горе, а докато избираш, може да се насладиш и на чаша еспресо от бленда Vertigo на DABOV Specialty Coffee...
Бар By The Way Лозенец
И тази година ByTheWay отплаваха за морето, за да зарадват феновете си. Ако си ходил в ByTheWay в София, значи си добре запознат с атмосферата на това място. Още щом прекрачиш прага му, реалността, позната до момента се пречупва и влизаш в друго измерение, така да се каже – прескачаш директно не в 4-то, ами чак 11-то. Да се върнем на бара им в с. Лозенец. Лятно настроение, плаж, коктейли. Като от онези сънища, след които като се събудиш чак те е яд, че още не спиш... Е, този сън си е с..

Коментари към "Take a Cake bakery"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..