Cup of excellence Гватемала обяви резултатите от конкурса

Cup of excellence Гватемала обяви резултатите от конкурса

Както вече обявихме, международният конкурс за кафе Cup of excellence в Гватемала се проведе през месец май, като дегустациите и оценките на международното жури (член, на което беше Йордан Дъбов) приключиха на 20-и май и ето, че вече разполагаме и с дългоочакваните резултати. След множество капинги и посещения на ферми и плантации, най-накрая всеки оценяващ може да сравни своите оценки и резултати с финалните и да прецени дали съвпадат с мнението на другите членове. А само след няколко седмици, на 16-и юни ще се проведе и онлайн аукционът, на който ще бъдат разпродадени всички кафета от състезанието – момент, който фермерите очакват с нетърпение, защото техният труд ще бъде оценен и справедливо заплатен. Цената, която всеки фермер получава е по-голямата част от приходите от аукциона, а именно над 80% от сумата, получена за съответното кафе. Структурата на целия проект Cup of excellence e изключително прозрачна и открита – фермерите и наддаващите следят целия търг и са наясно с крайната цена, която ще бъде заплатена.  

Cup of excellence е не просто състезание, а шанс за хората, които изкарват прехраната си, благодарение на кафените плантации, които отглеждат и развиват, и е най-големият им стимул да произвеждат висококачествено и първокласно кафе. Ние сме изключително щастливи и горди, че имаме уникалната възможност да бъдем част от такъв невероятен световен проект, който събира най-доброто от кафе културата и създава условия тя да се развива.


Ето  как се подрежда класацията с всички победители:

No. Ферма Рeгион Oбщина Tочки
1 Kalibús la Sierra El Progreso San Cristobal Acasaguastlán 92,09
2 Los Jutes Chimaltenango Acatenango 91,18
3 El Injerto I Huehuetenango La Libertad 91,06
4 El Centro Jalapa Monjas 90,76
5 La Bella El Progreso San Agustin Acasaguastlán 90,44
6 Bella Elizabeth Huehuetenango San Pedro Necta 89,5
7 Las Macadamias Huehuetenango La Libertad 89,18
8 El Vergel San Marcos San Rafael Pie de la Cuesta 89,09
9 El Morito I Jalapa Mataquescuintla 88,94
10 Miralvalle Huehuetenango San Pedro Necta 88,88
11 El Morito II Jalapa Mataquescuintla 87,44
11 Santa Bárbara Guatemala Fraijanes 87,44
13 La Esperanza de Méndez San Marcos San Cristobal Cuchu 87,24
14 Plan de la Vega Huehuetenango Union Cantinil 87
14 Las Mercedes y Anexos Jalapa Mataquescuintla 87
16 Guatalon Santa Rosa Santa Rosa de Lima 86,76
16 Rio Arriba Guatemala Palencia 86,76
18 San Guayaba Guatemala Palencia 86,74
19 La Maravilla Huehuetenango La Libertad 86,71
20 San Antonio de Esquipulas y Anexo Huehuetenango La Democracia 86,44


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕ..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор с..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.НАУЧИ ЗА ОБЩИЯ ПРОЕКТ МЕЖДУ DABOV SPECIALTY COFFEE И ONA COFFEEТова кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури..
Cup of excellence Гватемала обяви резултатите от конкурса
Както вече обявихме, международният конкурс за кафе Cup of excellence в Гватемала се проведе през месец май, като дегустациите и оценките на международното жури (член, на което беше Йордан Дъбов) приключиха на 20-и май и ето, че вече разполагаме и с дългоочакваните резултати. След множество капинги и посещения на ферми и плантации, най-накрая всеки оценяващ може да сравни своите оценки и резултати с финалните и да прецени дали съвпадат с мнението на другите членове. А само след няколко седмици, ..

Коментари към "Cup of excellence Гватемала обяви резултатите от конкурса "

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..